Westblog #4 Opzoeken

De tafel is gedekt. Voor de derde keer in 12 jaar… Normaal eet Harry alleen. Gewoon met een bord voor de TV. Nu kom ik op bezoek en mag ik mee eten. Er is iets veranderd in Harry’s leven.
Het begon met een aanbel-actie. Vanuit Thuis in West verrassen we buren met een klein presentje, door deur aan deur aan te bellen. Ik stond aan Harry’s deur. Hij deed open. Ik bood hem een set kaarsen aan in de donkere decembermaand. Hij nam ze verbaasd aan en begon te spreken. Zonder te stoppen. Ik voelde zijn probleem: Niemand hebben om tegen te praten.
Via een nabezoek door Cees is er contact ontstaan. Met kleine stapjes, vallen en opstaan, ontsnapt Harry aan zijn eenzaamheid. Niet alleen door de menselijke aandacht die we geven. Ook doordat zijn oog weer hoger heeft leren kijken. Naar de God van zijn jeugd. Zijn bijbel gaat weer open. Harry is er nog niet, maar komt er wel.
Opzoeken is het woord. We willen Gods liefde delen. niet alleen naar hen die spontaan naar ons toekomen, maar vooral ook met hen die dat niet doen. Hen vinden zoals de Herder verloren schapen vindt. Door ze op te zoeken. Met Harry geniet ik van een heerlijke maaltijd.